Beugelinfo: Tarieven

Tarievenlijst

Voor al onze behandelingen hanteren we de tarieven die landelijk zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. U kunt nakijken wat de exacte kosten zijn per behandeling. We begrijpen dat het soms moeilijk is om inzicht te krijgen in alle prestatiecodes. Daarom krijgt u voor aanvang van de behandeling altijd een kostenbegroting met daarop de voor u relevante prestatiecodes en kosten.
Voor de actuele tariefbeschikking klik hier.

Verzekering

De meeste orthodontische behandelingen worden niet gedekt vanuit de basisverzekering. Wel kunt u zich aanvullend verzekeren voor orthodontische behandelingen. De kosten voor uw beugelbehandeling worden dan deels vergoed. De vergoeding voor jeugd tot 18 jaar is ruimer dan voor volwassenen. Er bestaan grote verschillen tussen zorgverzekeraars. Wij adviseren u zich voorafgaand aan uw behandeling goed te informeren over de dekking, voorwaarden en eventuele wachtjaren. Op de website van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten vindt u meer informatie onder ‘Informatie over verzekeringen’.

 

Ook op de website vergelijkmondzorg.nl vindt u onder het kopje “Orthodontie” duidelijke informatie over de aanvullende verzekeringen. In uitzonderlijke gevallen wordt een orthodontische behandeling wel vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat hierbij om aangeboren en complexe afwijking aan het gezicht, of ernstige standsproblemen van de kaken en/of tanden. Behandeling hiervan moet vaak samen met andere specialisten worden uitgevoerd. Voor vergoeding van orthodontie bij dit soort afwijkingen zal voorafgaand aan uw behandeling een machtiging aangevraagd moeten worden.

Declaraties

De financiële administratie hebben wij overgedragen aan Netpoint Factoring BV. Dit betekent dat u de nota’s ontvangt via Netpoint Factoring. Voor het inzien van of vragen over uw nota kunt u terecht op de website van Netpoint Factoring. Ook kunt u hen telefonisch bereiken via het telefoonnummer 0416-541509.