Beugelinfo: Beugel EHBO

Snel terecht bij spoed

Is de beugel stuk, bijvoorbeeld een los plaatje, wacht dan niet met het ons te melden tot de volgende controle. Laat het ons meteen even telefonisch weten. De receptioniste maakt met je een passende afspraak voor herstel. Ons telefoonnummer: 0478-588433 (Venray) / 077-2065188 (Horst).

Gaat de beugel stuk in het weekend en heb je geen pijn in de mond, bel ons dan op maandag voor een reparatie-afspraak.

Wel zo prettig

Gaat de beugel stuk buiten openingstijden en heb je erg veel pijn, neem dan contact op met de dienstdoende tandarts. Let op: er zijn kosten verbonden aan dit bezoek. Overigens, gelukkig kunnen bijna alle reparaties aan een beugel even wachten tot na het weekend. Een paar zaken die daarbij helpen, kun je zelf doen.

Doe een bolletje was of suikervrije kauwgom op de prikkende draad. Ook kunt u proberen het draadje voorzichtig af te knippen met een nagelschaartje.

Als het losse plaatje niet erg stoort, kunt u het gewoon laten zitten en na het weekend bellen voor een afspraak. Als het losse plaatje wel stoort, doe er dan een bolletje was omheen.

Laat de beugel even uit en bel voor een afspraak.

Neem zo spoedig mogelijk op een werkdag contact op voor een reparatie-afspraak.

U kunt online nieuwe elastiekjes aanvragen; klik hier.

Doe uw mond zo ver mogelijk open en schuif de twee losse onderdelen weer in elkaar. Lukt dit niet, plak dan de losse onderdelen met was tegen de tanden of knoop de losse onderdelen met een stukje flossdraad vast aan de beugel. Bel ook even voor een afspraak. Is de veer helemaal uit de mond, neem ook dan contact met ons op.