FAQ
Een orthodontist is een tandarts die, na de reguliere tandartsenopleiding, een vierjarige specialisatie aan de universiteit heeft gevolgd. Een orthodontist is specialist in het rechtzetten van tanden en kiezen, en begeleidt de groei en ontwikkeling van de kaken en tanden. Orthodontisten in Nederland moeten zijn ingeschreven in een register dat op grond van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) is ingesteld. De titel ‘orthodontist’ is dus wettelijk beschermd.
Nee, dat is niet nodig. Vaak verwijst de tandarts naar de orthodontist, maar ook zonder verwijzing bent u van harte welkom. Klik hier om u in te schrijven.
Door de uitbreiding met een nieuwe praktijk in Horst hebben wij, zowel in Venray als in Horst, geen wachtlijst. Hierdoor kunt u snel na uw aanmelding terecht voor een eerste consult. Klik hier om u in te schrijven.
Er is geen leeftijdsgrens voor een orthodontische behandeling. Tanden en kiezen kunnen we op iedere leeftijd verplaatsen, dus ook op volwassen leeftijd!
Bij jeugd kan het soms handig zijn te wachten met de start van de orthodontische behandeling tot de wisseling een bepaald punt heeft bereikt. Wij bespreken dat met u bij het consult.
Een groot verschil tussen jeugdige en volwassen patiënten is dat de kaakgroei bij volwassenen is gestopt. Dit kan betekenen dat de aanpak van de behandeling soms anders is.
Ja, u kunt zich aanvullend verzekeren voor uw beugelkosten. Klik hier voor meer informatie over de verzekering.
Een beugel doet over het algemeen geen pijn. Toch zult u de eerste dagen na het krijgen van de beugel wat ongemak ervaren. De lippen en wangen voelen wat geïrriteerd de eerste dagen en de tanden zelf zijn gevoelig bij bijten en afhappen. Dit is normaal en zal na enkele dagen wennen snel afnemen. Blijft u last houden? Neem dan even contact op met de praktijk zodat wij u verder kunnen helpen.
Ondanks dat u regelmatig bij ons op controle komt, is het heel belangrijk dat u gewoon op controle komt bij uw eigen tandarts (en eventueel ook mondhygiënist). Zij beschikken over meer middelen om uw mondgezondheid te controleren en op peil te houden. Dit draagt ook bij aan een soepel verloop van uw beugelbehandeling.
Jazeker, bijna altijd is dat ook tijdens uw beugeltraject gewoon mogelijk. Heeft u vragen hierover, geef dit dan even aan bij uw afspraak in de praktijk. Voor sommige sporten kan het nodig zijn een aangepaste gebitsbeschermer te dragen. Wij kunnen u hierover adviseren.
Wij doen onze uiterste best om goed naar u te luisteren en ons werk zo goed en zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Wij willen dat u een tevreden klant bent die blij is met de behandeling en het resultaat. Waar mensen werken kan het toch gebeuren dat er een misverstand ontstaat of dat u niet helemaal tevreden bent. Als dit het geval is, horen we dat graag van u. Samen kunnen we kijken naar een bevredigende oplossing.
Mocht het ons desondanks niet lukken om uw klacht naar tevredenheid op te lossen, dan kunt u terecht bij de klachtenregeling van de KNMT, onze beroepsorganisatie.